Latest News

Cuisine | Nasi Kerabu

Nasi kerabu merupakan menu sarapan yang tidak asing lagi di negeri Terengganu. 
 
Kebiasaannya selain dari pada nasi putih,  hidangan nasi kerabu disediakan bersama sambal kelapa dan kuah beserta hirisan ulam-ulaman. 

 Ayam dan daging bakar akan menambahkan lagi selera kita untuk menikmati hidangan ini. 

 Bagi penggemar tegar, sedikit budu dan sambal lada akan menyempurnakan lagi keenakan hidangan traditional ini. Selamat menjamu selera!!!

Nasi kerabu daging bakar

 Nasi kerabu ayam bakar

Campuran budu, ulaman dan sambal lada

Proses membakar ayam

Proses membakar daging
Tags:

About author

Terima kasih atas kunjungan anda ke TTDI. Sila tinggalkan pesanan anda di dalam kotak komen di bawah.

1 comments

  1. Saya pernah ke Terengganu. Rasa nasi kerabu di Terengganu lebih kurang dengan rasa nasi kerabu di Kelantan.. memang best!!..

Leave a Reply